lördag 7 juni 2014

Dormagen GP tävlingsdag 1

Ojojojoj!! vilken dag!!! första tävlingsdagen här nere i Dormagen har bjudit på 30 gradig värmebölja, starkt svettluktande coacher men framförallt; FANTASTISK BROTTNING  från våra SVENSKA TJEJER!!!!! Vi kan inte säga något annat än att vi känner oss väldigt glada och såhär långt nöjda med tjejerna.
 Rut Genberg inledde turneringen mot USA:s Sariyah Jones, Rut visade upp att rutinen kommer mer och mer och lyckades brottas säkert och tight hela matchen som slutade 2-0 till Rut. I andra omgången mötte hon svenskan Olivia Borgling och vann den matchen med 10-0. i denna match visade Rut upp fina rullningar. I tredje matchen vann hon på fall över svenskan Filippa Fransson. I fjärde omgången stod Janny sommermeyer Tyskland för motståndet. Rut gick fram som en ångvält och vann komfortabelt på 10-0, här fick Rut in 2 st klockrena enbensdyk och hon kände sig nästan själv chockad över att de bara i princip hände! Härlig känsla. detta innebär att Rut är klar för final i morgon. Där möter hon Viktoria Vaulina, Ryssland.
 Johanna Lindborg inledde dagen med att möta europamästarinnan i 49 kg klassen från Polen. Här går Johanna helt respektlöst in och styr matchen rakt igenom. slutsiffrorna blir 8-6 och bara genom denna matchen visar Johanna att hon är att räkna med i framtiden!! I sin andra match möter hon ryskan Alexandra Karamzina. Johanna visar återigen upp ett knivskarpt fokus och vinner matchen med 6-0. tredje omgången var Johanna överstående för att i 4:e möta Jenna Sithola Finland. Finskan får första passiviteten och Johanna får 1 poäng. sedan följer Johanna upp med en två. dessa siffror står sig till pausen. efter pausen lyckas finskan ladda om och Johanna slappnar av 2 sekunder vilka finskan utnyttjar läget och klipper till med ett dyk och lyckas komma runt och få 2 p. sedan tappar tyvärr johanna ner till 6-3 . en match som var Johannas i våra ögon! nästa gång blir det Johanna som vinner. i femte omgången står tyskan Elena Brugger för motsåndet. en lite avig brottare som visade sig tyvärr för svår denna gång. JOhanna kom inte in i sin egen brottning och blev lite stillastående. Självklart blir hon besviken efter ett sådant avslut på dagen,, och framförallt med den bruljerande starten... Helt ok tycker vi att bli arg, ledsen och besviken. under kvällen visar Johanna återigen för oss att hon är att räkna med! hennes kommentar är att: Detta är ju ändå bara en förberedelse för mig inför seniortiden! Helt klcokrent RÄTT!!!

 Linnea Svensson mötte ungerskan Viktoria Villhelm, här förlorade Linnea med 9-4. lite snöpligt tappade Linnea poäng tidigt i matchen och tvingades att jaga poäng. detta utnyttjade Ungerskan och kontrade på Linneas attacker så slutsiffrorna blev högre än vad som vore rättvist. I andra matchen laddar Linnea om och vinner med 6-0 mot kanadensiska Kaylan Muir. Linnea brottas säkert med mycket utsida arm. Tredje omgångens motståndare var svenskan Emmy Mared. Linnea vann med 11-1 denna gången. I fjärde omgången mötte hon ryskan Tatiana Novik,Ryssland. Linnea försökte styra ryskan med utsida arm och jobba ut mot zoonen. Linnea skapar flera avgörande lägen men tyvärr är ryskan starkare än Linnea och lyckas därmed ta över dessa lägen och Linnea åker på ett par höga kast och siffrorna rullade iväg till 11-0.
Det har visat sig att Linnea är en hejare på att bygga broar och fick idag en fin tröja i present av en av hennes fans. =)


 

Emma Johansson har gått fram som en virvelvind på mattan. första matchen vann hon över tyskan Eyleen Sewina på fall och poängen 10-1,andra matchen vann hon mot fransyskan Koumba Larroque. denna tjejen blev tidigare i vår 2:a på U-em. Emma ligger under med 7-0 i matchen men behåller hela tiden lugnet och hittar plötsligt en öppning och får med fransyskan på en vipp och försöker på backhammer, fransyskan försvarar och Emma vänder över henne på andra hållet och lägger henne på fall! starkt jobbat! =) i Tredje matchen mötte hon Michiela Mcnell Kanada. här vann Emma på tekniskt efter 2:20 här visar Emma upp en bländande teknik, och lyckas med ett superlyft. =) i fjärde och sista omgången för dagen mötte hon Corral Sugiyama USA. Emma vann på fall efter 1 minut. Emma har i morgon svenskan Olivia Henningsson i den femte omgången. vid vinst är Emma i final!
Denise Makota Ström gick in i turneringen med en riktigt tuff lottning. I första mötte hon ryskan Daria Shisterova som är ungdomsOS klar i 70. Ryskan vann Uem 2013 i 65. Denise brottas lite ivrigt och tappade till en 3-0 ledning för ryskan där ryskan tog poängen på Denise misstag. Denise lyckades komma igen till ställningen 3-2. i en något tilltrasslad situation får Denise en 1:a till men i samma veva tappar hon tyvärr en snöplig 1:a precis i sista sekunden av matchen. Bara att ladda om! denna gången med mer is i magen möter hon kanadensiskan Rylee Denomy. Här vinner hon säkert med 6-0. sedán står åter en ryska för motståndet: EkaTerina chemushkina , här vinner Denise med säkra 5-0 och visar en mycket mer kontrollerad brottning där dyken kommer i de lägen de ska! I morgon möter hon österikiskan Magdalena Ragginger  i match om bronset!
Nellie Brink började med att skrämma upp oss på uppvärmningen med en skadad fot. Vi tog hjälp av våra kära tyska fysioterapeuter och läkare som genast kom till undsättning. som tur var inget allvarligt och de hjälpte till att tejpa ihop en lite vrickad fot. under turneringen syntes ingen påverkan från foten. skönt!! hon mötte i första fransyskan chahineze Haaled. Nellie fick kämpa på och tvingades lösa en del kniviga situationer för att tillslut kunna vinna med 4-2. sedan hade Nellie vaknat och fortsatte med full kraft i turneringen. 2:a matchen mot tyskan Madeleine Martin slutade med 8-0 och fall efter 1 minut. i tredje mötte hon österikiskan Magdalena Ragginger och denne lade hon på fall efter en dryg minut. Nellie är med detta klar för final mot ryskan Daria Shisterova och vi hoppas på en favorit i repris från förra året när dessa möttes på denna tävling! Ni kan ju själva ana vem som vann då!!! =)

















 Coachteamet Lotta och Annelie tackar för idag!
På plats är ju även flera svenska klubbar och även team skåne, och även dessa har tagit fina skalper idag så svenskarna ligger riktigt bra till!
Heja heja i morgon!!!
Vi har ju även Josefin här på plats men för dagen klädd i team skånes färger, vi får se o vi kan förlåta henne för det...;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar