fredag 5 juni 2015

Träningsläger Klippan

Medans det sjungs om studentens lyckliga dagar ute på gatorna så har vi i dag haft det första träningspasset på detta läger som går av stapeln i Klippan.
detta är första upptrappningslägret inför mästerskapen som kommer senare i sommar, närmare bestämt i augusti.
Till detta läger har vi kallat de tänkta mästerskapsbrottarna och därefter handplockat sparring till dessa. det kan vara olika saker vi letar efter till de olika brottarna. tjejerna behöver ju lite specifikt olika saker att träna och nöta lite extra på. saker som vi har tittat efter kan tex vara. Någon brottare som är specialist på en specifik teknik, någon annan kan behöva någon lättare brottare med snabbhet och explosivitet och Sedan kan vi behöva någon som är lite tyngre och bra på att försvara och svara emot tuffa attacker. sedan  är givetvis övriga välkomna att deltaga och vi tackar alla som kommer och hjälper oss på alla sätt och vis.

 dagens träningspass bestod av lek, akrobatik, lite teknik och matchning. Vi är fortfarande kvar och jobbar mycket med ingångar. Exempelvis armdrag är en bra ingång som fungerar lika bra i fristil som i greko-roman.
Två norskor hade vi med oss idag oxå vilket ju är toppen! vi har redan börjat kika på nästa läger oxå så att norge även kan komma och vara med oss där!
 sedan ser vi oxå att många matcher avgörs just i den situationen där den ena misslyckas med en attack och båda brottarna hamnar i en arm och huvudsituation. så därifrån jobbade vi på några lösningar. Det gäller att hela tiden drilla sina tekniker så att de sitter i ryggmärgen när vi väl kommer till situationen på match. då finns inte någon tid att tänka utan man måste reagera i precis rätt ögonblick för att lyckas med tajming.

 Några av tjejerna fick gå av passet några minuter tidigare och missade tyvärr den fina avslutningsgroupin men det kommer nog fler tillfällen under helgen.
 Här ser ni helgens schema. vi kommer även ha möjlighet att kika på när junior och senior landslaget tränar vilket även det är ett sätt att lära sig mer av.
som en liten parentes så bor vi alltså på hotell Best Western i Klippan och det känns ovanligt lyxigt att ha den förmånen att kunna bo så bra! =)

Passar även på att gratulera alla som idag tagit studenten!
På återseende i morgon.!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar