lördag 3 januari 2015

Kanada, Stu Hart Turnament

Resan till Kanada gick väldigt smidigt. vi åkte från Kastrup 10.00 på morgonen. Mellanlandade i Amsterdam och flög direkt därifrån till Calgary. Maten på flyget var helt klart god! väl framme i Calgary var vi alla rätt så trötta. Tidsskillnaden är 8 timmar. Vi landade 14.00 lokal tid och då var klockan alltså 22.00 i Sverige. Som tur var så hade vi redan från start ett tight schema så det var bara en mellanlandning på hotellet sedan iväg mot invägningen. Väl där så tog vi en uppfriskande promenad på cirka en halvtimme. Efter detta var det en liten bankett för cadetterna där alla blev utplacerade tillsammans i deras olika viktkategorier. Detta innebar att alla lagen alltså blev uppdelade och tjejerna kom naturligt in i att socialisera med varandra och prata engelska.


 Efter banketten var det en liten bowlingturnering i samma laguppställningar som bordsplaceringen. det blev en lättsam och rolig avslutning på kvällen. självklart visade vi redan här upp det svenska stålet och sopade banan med motståndarna. Då menar jag verkligen det svenska ståhlet!, Annelie var totalt överlägsen på vår ledarbana och motståndarna hade inte en chans att utmana. Johanna var även hon en fena på bowling och lovorden om den svenska JO gick inte att missa. det var strike efter strike!

Hela denna första dag med aktiviteter gjorde vår aklimatisering till tidsomställningen väldigt enkel och naturlig. vi lade oss klockan 21.00 lokal tid och vaknade pigga och laddade på fredagmorgonen.

 Här sitter tjejerna utplacerade i sina viktklasser 


Emma coach för USA visade på fin teknik i bowlingen
 Det svenska Ståhlet!!!

Vi tog oss ett svenskt hörn i turneringshallen
 Team Sweden med vår Domare Caroline. Caroline hade inte en lika smidig resa men det märktes absolut inte på hennes prestation på mattan.

 Turneringen var i formen lagmatcher. det var 6 olika lag. vilket innebar att tjejerna fick 5 matcher var. Johanna gick dessutom en extra match så hon gick 6 matcher. eftersom vi bara har 4 tjejer så fick vi låna in 2 st tjejer från ett kanadensiskt lag (Alberta) vi fick ingen i 80 så vi gick hela tiden en match kort. den tuffaste matchen hade vi mot USA och det var vår tredje match. Tjejerna imponerade stort här och visade krigarhjärta. Johanna förlorade sin match mot en tuff Amerikanske men i övrigt så fick USA här känna sig besegrade av svenskorna. Både Rut och Denise mötte tjejer som var med på 2014 års UVM. alla övriga matcher vann alla tjejerna komfortabelt och det var härlig brottning som du uppvisade. Alla slutade som klassegrare i sina respektive vikter. tyvärr blev vi bara tvåa i lagtävlingen. mycket pga den tomma platsen i 80kg, men det var även så att våra inlånade tjejer tyvärr tappade ett par matcher. men de kämpade väl och det var roligt att ha dem med i laget.


 Laget med våra inlånade kanadensiska tjejer Michelle som gick i 60kg och Alyssa som gick i 47kg

 Mycket nöjt ledarteam




 Alla tjejerna visade upp en fantastisk brottning och flertalet coacher och aktiva kom fram och berömde tjejerna för deras framfart på mattan. 
"Det är underhållande att titta på de svenska brottartjejerna"








 USA som slutade som segrande lag
 Idag ska vi ta det lugnt på förmiddagen och sedan är vi med på en clinic (träning) med kanadas landslagstränare. Sedan väntar invägning för Nordhagen Cup och vi kommer även att titta på seniorernas tävling idag.  på återseende.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar