tisdag 14 maj 2013

Bästa nation på Nordiska mästerskapen!!

Det nordiska mötet är över för denna gång. Det är en märklig sak med brottning. Eller så kan det vara så med vad det än gäller när man får hålla på med något man tycker riktigt mycket om. Det blev nämligen en 12 timmars dag i hallen. En lång dag kan man tycka, men faktum är att det kändes som att dagen tog slut på ett litet ögonblick och det är alltid med viss känsla av tomhet som man lämnar tävlingslokalen efter dagens slut. Man vill liksom inte att det ska ta slut. Därför är det otroligt bra och skönt med att jobba med ungdomar. De klarar ju nämligen av att tävla mycket och ofta! vilket vi oxå förespråkar. Så på fredag bär det av mot Dormagen i Tyskland för tävling igen. JIPPIE!!!!

För ungdomar är de nordiska mästerskapen en jätte viktig tävling. Det blir för väldigt många tjejer första klivet in i landslaget. vi satsar på att representera med ett brett lag på denna tävling. Självklart är just denna debut i landslaget är oerhört stor upplevelse och när det är en stor trupp så är det lätt för tjejerna att få lite trygghet i varandra, samtidigt som de som är lite mer erfarna kan leda laget framåt med vana.  Vi, länderna i norden är små länder men med väldigt lång och fin tradition av brottning och alla de nordiska länderna har mycket duktiga brottare och har haft detta genom alla tider. Det är viktigt att vi hjälps åt för att fortsätta denna fina trend. att utnyttja varandra för sparring på exempelvis nordiska mästerskapen och träningsläger för att kunna höja varandra på stora internationella mästerskap är viktigt. Tänk om man skulle kunna dra ihop ett årligt återkommande nordiskt träningsläger för ungdomar på något ställe där det skulle vara möjligt till en billig peng. Det hade varit suveränt att kunna lägga med i planeringen. =)
Hela helgen har bjudit på många goa skratt och det är ett otroligt positivt, glatt och duktigt gäng vi har med oss.
det bjöds på många tuffa matcher som är guld värda att ha med sig i bagaget för kommande viktiga tävlingar så som Dormagen i helgen och ett kommande EM i juni.
 Jag är imponerad över tjejerna som hela tiden tar små kliv framåt och visar mer och mer att de vågar brottas ut och ha riktigt kul på mattan. det är så viktigt att utsätta sig för lite kniviga situationer i dessa förberedande tävlingar för att kunna hantera och reda ut situationerna och vara den som tar den där viktiga poängen i en avägrande match på ett mästerskap.
 Vi hade många debutanter i laget och visst kan man säga att lite nerver stundvis lyste igenom. Det är precis som det ska vara och det är därför så skönt att ha avklarat debuten.
en det var verkligen bara stundvis man kunde se dessa utanpåliggande nerver ställa till det. överlag så vill jag påstå att många tjejer presterade på precis den topp de kan och vissa till och med överpresterade. Detta är imponerande och bådar gott införframtiden. Det är precis den känslan vi vill åt. Att tjejerna får en extra kick av att tävla i de blågula färgerna.
 Som gammal ryskaskruvspecialist blir man såklart extra glad när man får se lite uppskruvningar här och var. ==)





 Vi fick fyra stycker nordiska mästarinnor med oss. Dessa var :
  • Rut Genberg 46kg
  • Emma Johansson 56 kg
  • Nellie Brink 65 kg
  • Elin Burman 70 kg
Utöver detta fick vi många fina prestationer. vi hade tex: Alexandra Sandahl och Lilliana Juevez och Frida Otterstedt samt Zara Fridlund i final. de räckte inte hela vägen denna gången men gjorde fina prestationer i och med att de knep silvret. Bronsmedaljer tog Johanna Lindborg och Linnea Svensson.

 Prisutdelare var OS-3:an Johan Euren.

 Kim Holk ansvarig tränare för ungdomskillarna tillsammans med Björn Robertsson.
Det hela avslutades med att sverige tog hem lagpriset som bästa nation på tjejsidan!
Stolta och glada ledare såklart!
Vi vill avsluta denna rapport med att rikta ett stort tack till Eslöv som arrangerat ett kanonfint mästerskap och som öppnade upp för att vi skulle ha möjligheten till att kalla ett så stort lag.
Vill även tacka de föräldrar/klubbledare som ställt upp med att skutsa sina aktiva fram och tillbaka till tävlingen för de som bodde  hemma denna gång.

Nu taggar vi redan till inför nästa utmaning!
Dormagen here we come!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar