fredag 28 augusti 2015

Denise Världsmästare!!!

Succèteamet levererar igen!!!!
Vi har inte riktigt hunnit smälta den succé tjejerna bjöd på för 3 veckor sedan. Så kliver de in i tävlingen och gör det igen.
Helt otroligt!
Detta gäller alla tjejerna och inte bara våra medaljörer.
Det är en konst att kunna ladda, fokusera och känna den brottningshunger som krävs för medalj så tätt inpå som dessa två mästerskap har legat i år.
Men alla fem tjejerna visa prov på detta och då kan man ju knappt drömma om vad som kommer hända i framtiden.
Här vill vi passa på att ge en stor eloge till Helsingborgs WT som sett till att tjejerna behållt form och fokus hela vägen.
Den blågula succén är ju något vi börjat vänja oss vid både i alla kategorier och detta är något som defenitivt är här för att stanna!





Under fredagen hade vi tre tjejer igång.
i 52kg hade vi Rut Genberg som inledde mot Uzbekistan. Hon var en stark och forserande brottare där Rut inte riktigt räckte till denna gången och det blev en förlust denna dag på fall. Vi hade goda förhoppningar om att Uzbeken skulle gå till final och därmed öppna för Återkvar för Rut. Men tyvärr föll hon mot ryskan i semifinalen och därmed var Ruts vm-äventyr över. Uzbekiskan tog sedan en av bronsmedaljerna. 




I 60kg hade vi Alexandra Sandahl som gick den första matchen på tävlingen och inledde där med en kvalmatchmot vitryskan. Alex kändes väldigt avspänd och fokuserad. Fullföljde varje situationoch var den starkare ur dessa. Alex vann matchen övertygande på fall efter att hon fått dit vitryskan på sin specialare: Kvartsnelson!
Och så här rullade turneringen på för Alex. Det rassalde till med segrar mot både japanskan och polskan. Båda mycket duktiga brottare men som inte hade något att säga till mot vår suverän.
Polskan var samma tjej som Alex mötte i 3-5 på U-EM, och hon såg nästintill mest rädd ut för Alex. Det visade sig finnas en förklaring till det då Alex vann på 11-0 och fall. Då ska man tillägga att Alex hade polskan på fall två gånger i denna matchen. Den första endast en halv minut in i matchen.
eller vad säger ni om denna situationen? mycket mer fall blir det inte! =)
I semifinalen stod Europamästaren, den höftsvingande Ukrainskan för motståndet. Nu skulle vi ta henne! Planen var att gå lågt. endast fokus på låga fotledsdyk och korta tighta armar. sagt och gjort så gick Alex in i matchen enligt plan. lyckades komma ner på utsidan, har trycket mot knät i sidled och reser sig och lika lätt som Alex lurar in sin kvartsnelson från alla situationer, lika lätt lurar ukrainskan in sitt höftsving och Alex åker dit på fall.
Ukrainskan vann alla sina matcher på samma grepp, på samma sätt, även finalen!
Alex tog förlusten på ett bra sätt och inser att det är bara hem och träna, den ena får  gå och enbart söka svinkast, koppla in armarna som på lindena och den andra får jobba därifrån, lågt och backa upp foten istället för att springa/trycka fram.
i Bronsmatchen stod Indiskan för motståndet och dessa indiskor ser vi ju aldrig förutom på VM. oftast är det helt nya för varje år oxå. vi vet inte mer än vad vi ser på tävlingen och ofta känns det som att de har långa armar och långa ben och blir därmed lite kluriga för de lyckas nå någon extra centimeter överallt.
Alex hade redan bestämt sig att medaljen skulle bli svensk så denna indiska blev det synd om och även hon trillade dit på en kvartsnelson ganska tidigt i matchen och fick se sig besegrad. Alex fixade brons på U-VM efter en otrolig prestation!
Stort Grattis Alexandra!


I 70 kg hade vi vår regerande Europamästare Denise. Som numera även kan titulera sig regerande VÄRLDSMÄSTARE!
Stort Grattis Denise!
Första matchen inledde Denise mot vitryskan. det blev en match där mjölksyran och värmen kändes och Denise kände sig tagen och trött, vitryskan var dock minst lika trött och tagen av stunden och Denise vann med siffrorna 5-1. efter några minuters jogg, dricka och återhämtning var den trötta blickan sombortblåst och tigerblicken återkopplad!
Denise gick fram som en virvelvind och besegrade bulgariskan med 10-0 och sedan en tjej från Taipei med 9-0 i semifinalen.
I finalen väntade Japanskan, det är samma japanska som Denise förlorade mot i Lady open tidigare i år.
Denise gick sista matchen för dagen. så det blir en lång laddning från det att finlapasset startar, alla andra ska gå sina matcher och prisutdelningar sker därimellan.
Men vår tiger tappade aldrig fokus. Väl uppe på mattan var det Denise som tog kommandot. tog de inledande 2 poängen. detta stog sig till periodpaus. Denise har nu erfteråt berättat att hon där i pausen kände att detta var hennes match! Guldet skulle plockas!
Japanskan försökte komma tillbaka i matchen och gjorde allt för att Denise skulle tappa fokus och resa sig så japanskan skulle ha en chans att söka nacksving. men detta var en omöjlig uppggift. Denise var säkerheten själv och matchen slutade 4-2 till världsmästaren Denise Makota Ström från lilla Nykvarn, (numera Helsingborg)


Det är inte bara våra brottare som gjort ett fantastiskt jobb här nere utan många många fler.
självklart alla ni där hemma. tränare och ledare och framförallt att träningskompisar som har en stor del i dessa framgångar.

Men ettt msäterskap är ett mästerskap och att prestera där och då är en oerhörd konst!
Några som har hjälpt oss alla på plats något enormt är den fantastiskt häftiga svenska hejarklacken.
Ni hörs och syns och gör stor skillnad.
Flera av de andra länderna har kommit fram och gett er stort beröm och många önskade själva att även de var svenskar.
Även tjejerna är populära hos de andra länderna då många försöker byta till sig tjejernas nya tights och t-shirts. Vi får väl se om dom kommer hem med nått nytt :)

Det är ett härligt stöd även mellan passen som nu när tjejerna kunnat gå till föräldrarnas hotell och vilat. På det viset slapp vi undan bussresor fram och tillbaka till vårt hotell och tjänade därmed lite extra återhämtningstid!
Tack än en gång!


























fler bilder kommer under dagen!
Nu ska vi möta upp våra supportrar i gamla stan här i Sarajevo inna vi flyger hem till Sverige.

Hela goa gänget från Sarajevo tackar för oss.
Vi ses nästa gång på breddlägret i Varberg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar