torsdag 27 augusti 2015

Tung första dag för sverige i U-VM

Idag var det dax för våra stjärnor Ida och Johanna att kliva upp på mattan.
Eftersom båda hade kvalmatcher så visste vi att det skulle bli en tidig start i turneringen.
Johanna gick den andra matchen på sin matta och Ida gick den fjärde matchen på sin matta.
 

Johanna gör en mycket bra inledning mot sin tyska och brottas taktiskt och kontrollerat hela matchen. Johanna vinner matchen med 3-1 i poäng. I hennes andra match väntar amerikanskan. Vi visste på förväg att hon inte gör några attacker själv utan väntar in sin motståndare för att kunna kontra och gå runt på ryggen. Johanna inleder även här mycket bra och styr matchen och lyckas plocka en poäng i första perioden då hon fick amerikanskan att kliva utanför ringen. i andra perioden är det även här Johanna som styr matchen. johanna gör ett indyk och kommer in bra men är något hög i höften. så amerikanskan kopplar för att slå bakåt. johanna försöker parera genom att sjunka ner men har kommit lite för högt och åker med över. detta ger amerikanskan 4 poäng. det är sedan inte lång tid kvar av matchen och Johanna tvingas att jaga på den defensivt duktiga amerikanskan. tyvär förlust i denna match och vi fick vänta på att se hur amerikanskan skulle avancera i turneringen. dessvärre förlorade hon senare mot Azerbadjan och därmed var johanna ute.
 
Ida mötte i sin första match en tjej från Azerbadjan. Ida inleder avvaktande i första perioden och tappar poäng mot den mer aktiva azerbadjanskan. I andra perioden vaknar Ida till och brottas mycket tuffare men hinner tyvärr aldrig riktigt komma in i matchen utan slutsiffrorna blir 6-0.  det blir en lång dag med väntan på vidare avancemang för azerbadjan. tyvärr blev det även här stopp för vidare brottning då azerbadjan redan i nästa match förlorar mot ungerskan med 7-4.
 
Båda tjejerna blir såklart besvikna men det är bara att träna vidare och komma igen ännu starkare nästa gång. Hur som helst så är ni grymma som tagit er såhär långt!
 
Alla delar är lika viktiga i uppladdningen. Det är viktigt att inte glömma de små detaljerna som öronen tillexempel! =)
 
Lite massage är oxå bra och det är bra med föräldrar på plats så att inte vi coacher behöver få alldeles för mycket mjölksyra innan vi ens hunnit upp på mattan!




 Här följer lite bilder från tjejernas matcher.








Efter att förmiddagens matchpass var över så var det dax för de resterande viktklasserna att väga in. vi har då dessa tre stjärnor som gjorde detta med bravur.
 
Nu laddar vi om och taggar upp för ännu mer framfart på mattorna i morgon.
Rut inleder mot Uzbekistan
Alex kvalar och gör detta mot vitryssland
Denise inleder mot vitryssland.

Och även i morgon kan ni följa oss live via denna länk
 
Håll nu alla tummar och tår som ni har!!!
 
Godnatt från Sarajevo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar