onsdag 26 augusti 2015

Destination Sarajevo


Igår, tisdag 10.10 flög vi från Köpenhamns flygplats Kastrup. Vi hade en mellanlandning i Wien innan vi nådde slutdestinationen Sarajevo 14:25. En väldigt behaglig resa med andra ord. Vi pratade med våra vänner från Kanada som har haft en betydligt jobbigare flygning. Ca 22 timmars resa hade dem och de landade med samma flyg som vi. Då får man lägga till tidsskillnaden de har oxå. det kan kännas lite att fåigång kroppen då.
 
Lyckos oss som har nära och bra!

Vi var som vanligt snabba ur bussen för att kunna komma först på plats till ackrediteringen. det gick superbra och snabbt eftersom att vår eminenta kanslist Lotta Samuelsson hade förbetalt allting! Bra jobbat Lotta! Tack för denna hjälp!
 Här har ni arenan. prispallen har vi siktat in oxå, den finner ni i det högra hörnet at bilden, under flaggorna! Dit vill vi!!!

 Tjejerna är ju populära var vi än kommer och här var ett helt gäng med barn som  ville bli fotade tilslammans.
 Precis utanför hallen finns detta lilla miniLiseberg!
 Det var skönt att vi var så snabba med ackrediteringen.... men.... tyvärr var det inte alla länder som det gick lika smidigt för så här fick vi sitta, och sitta, och sitta och sitta.....
men tillslut kom vår busschaffuör som med lite tur lyckades låsa upp bussen som till en början trislakdes lite.
ca 20 min bussresa från hallen ligger vårt hotell. Ett jättefint hotell. alla våra måltider äter vi här och maten har oxå såhär långt varit jättebra.
vi tog en liten kvällspromenad igår och kikade på omgivningarna, vi följde en gata som visade många spår från det inbördeskrig som härjat staden. En märklig känsla när man går och ser en massa hål och splitterskador på husen och där bor alla människorna och barnen leker i parkerna. precis som de förmodligen gjorde då kriget bröt ut.
Vi hoppas kunna få se lite mer av Sarajevo och de historiska lämningarna.
men det blir efter tälvlingen.

Idag har vi haft en avlsappnad dag på hotellet, tjejerna har vilat sig och vi coacher tog en annan promenadväg idag. vi hittade en massa roliga saker. bland annat denna eken som jag inte känner till men kanske någon av mina biologvänner kan hjälpa mig med den????

 mysiga marknader och en livs levande viking!
 solglasögon 6 Mark, = 30kronor! som hittat!

 Härligt cafe med gott kaffe, mysig hamock och en härlig atmosfär.
 
 Människorna vi träffat är välidgt öppna och sociala, de umgås mycket i parker och på gatorna och här spelar de ett parti gatuschack.underbart!
 härliga fruktstånd
 
Sedan var det den stora frågan.....
vi skulle ta ut pengar så vi skulle kunna köpa lite gott kaffe... det på hotellet kan man inte kalla kaffe.. men det är nog så att de hellre vill sälja kaffe i sitt cafe än bjuda på det i matsalen!
smart ju!
 
hur som helst,,,, hur var det nu????
" hmmmm åhhh, hur var det nu, var det kaffe som kostade 3 mark eller var det banasplitten??? jag läste ju på båda, det kommer jag ihåg!" /Annelie
=)
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar