torsdag 6 augusti 2015

Första medaljen bärgad!


Idag har det varit fullt ös för Sverige i ungdoms EM. 
Vi har haft två tjejer igång i tävlingen
Tre tjejer har tränat, haft medicinkontroll och vägt in
våra svenska grekisk-romerskbrottandes killar har anlänt.

Johanna och Ida var igång och brottades. 


 Johanna hade en bra start på dagen med vinst i första matchen mot Vitryssland.
Allt såg mycket bra ut och Johannas fysiska form är kanon.
sedan fastnade hon tyvärr i ett nacksving i sin andra match mot ukrainskan och förlorade därmed matchen. Tyvärr förlorade ukrainskan sedan i sin tur vilket gjorde att Johanna var ute. Men det är bara att ta med sig dagens erfarenheter och komma igen. Vi har ju VM om bara några veckor och en bitter förlust ena dagen kan vara det som triggar igång revanchlusten nästa gång!



 som ni kan se så finns det gott om svenska flaggor i hallen och det både syns och hörs att vi har många härliga supportrar på  plats denna gång. Vi passar på att tacka den underbara hejarklacken för ett strålande jobb!




 Ida inledde även hon turneringen på bästa sätt med en vinst mot Lettiskan i första matchen. I andra matchen väntade tyskan. Det blev en tuff och jämn match där Ida ledde med 2-0 tills det endast var några sekunder kvar av matchen där tyskan i en tilltrasslad situation lyckades få Ida ur balans för ett kort ögonblick och därmed fick 2 poäng och gick som segrare ur matchen. Matchen slutade alltså 2-2 och i dessa fall så är det den som tagit den senaste poängen som vinner. Ida blev besviken och trodde att turneringen var över även för henne. 
Men tyskan tog sig enkelt vidare till final och därmed var Ida med i matchen igen. I återkvalet slog sedan Ida ukrainskan och var därmed klar för bronsmatch. Då var det lite gladare miner igen!



 Ida laddar inför bronsmatch










 Ida tog direkt kommandot i matchen och bärgade den första medaljen till Sverige i detta mästerskap. 
En fin prestation från Ida som gör sin debut i mästerskapssammanhang här i Subotica.




En stolt och rörd pappa!

 Grattis Ida!


Nu har Ida banat vägen för resterande brottare  och vi ser fram emot denna trios framfart på mattorna i morgon.

Tävlingen börjar 10.00 i morgon och Denise har i sin första match Dacher från Frankrike, Alexandra möter Grasruck från Tyskland och Rut inleder mot Kazymova från Ryssland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar