tisdag 21 augusti 2012

Baku 2012

Efter en ganska tuff resa så har vi nu anlänt tillBaku.
Vi reste över natten och hade ett stopp i Istanbul på 4 timmar så det kändes på kan vi lätt hålla med om allesammans. Moa laddade med en Chaillatte på flygplatsen i Istanbul medens den resterande truppen halvslumrade på en bänk.



Väl på plats i Baku så gick allt väldigtsmidigt. inga väntetider i passkontroll eller liknande utan vi kunde passera gå och alla våra bagage kom med. =) vind i seglen. En kortare busstur på ca 30 min väntade och den var minst sagt spännande. Busschaffören hade en mycket aggresiv körstil och det tutades, gasades, bromsades och byttes fil titt som tätt. vihöll i oss så gott vi kunde tillsammans med det turkiska laget och kontaterade att bilbälten är bra att ha i bilar.... synd att inte azerbajdzjanarna tycker lika..



sedan kom vi då till vårt hotel. QafqazBaku City Hotel. där vi fick tilldelat ett dubbelrum till Moa och Tess och varsitt enkelrum till mig och Ida. (som kommer i morgon natt)

Lyckan blev obeskrivlig när vi fick se våra rum som är värsta lyxrummen. mycket trevligt. och den jobbiga resan var som bortspolan. bortsett ifrån att vi var lite hungriga coh det var långt till middagen skulle serveras.


dessutom har hotellet ett spa som vi har fri tillgån till. vi var där uppe och spanade och det lär bli ett besök i morgon.

efter att vi ackrediterat så gick vi till arenan och tittade och hälsade på fristilskillarna. tyvärr hade Elias redan brottats klart, mötte en japan i första och förlorade efter 2 jämna peroder, men vi fick iallfall en pratstund och Samuel vägde in och möter en vitryss i mörgon i första. Han verkar ha en cool inställning och bryr sig inte så mycket om vem som står på den andramattkanten. Go Samuel!!!

Här har ni arenan

Efter arenabeöket tog vi oss en liten sightseing. det är faktiskt en jätte mysig stad tyker jag. Mycket fina stadsdelar som de rustar upp coh bevarar. många fina detaljer som jag kan tycka att vi i sverige är lite sämre på att väga in i vår stadsplanering.  =)

Eftersom att Therser har valt att tävlai 60 istället för 65 då hon vara väger dryga 60kg så har vi fått en bonusdag här i Baku. det är lite ovanligt och lyxigt. att verkligen kunna gå coh mysa in sig lite extra och bara ta det lugnt. här är vi i en gammal del av Baku där man ser rester av en gammal ringmur runt ett slott som visst alfred Nobel har haft något med att göra. hmmm måste nog läsa upp historian lite.



 Här är vi nere vid Boulevarden, strandpromenaden. superläckert. varmt och gott och vi lyxade till det med en glass.

 Vi fick passa på att sjunga några strofer av Euforia och det blev populärt. den låten hade Azerbajzanarna full koll på!! =)


 här kunde man hyra gondoler och paddla runt om man ville.

sist men inte minst så vill jag säga att jag glömde mina solbriller hemma så jag fick köpa ett par nya. dessa blev det för 8 manat. ca 60.- (tror vi)
det där med valutan är lite knasigt, de har inte själva riktigt koll coh på forexrekomenderade de att ta med dollar och handla med dessa,men det avrådr vi ifrån då det känns som att de avrundar väldigt högt uppåt om man betalar med dollar och det är inte några problem att få tag i manat här nere. det finns gottom bankomater och känner man sig lite änglig så kan man bara gå till ett av de större hotellen och användabankomaten där.


Vill även passa på att säga hej till alla där hemma och inte minst till Elin NIlsson som oxå skulle varit med oss men som tyvärr har skadat sitt korsband och inte kunde deltaga.
kramar till dig Elin! och er andra så klart!

2 kommentarer: