fredag 17 augusti 2012

Sparringläger inför U-VM

 Under förra helgen hade vi det sista lägret innan vi åker till U-VM i Baku. Lägret hade vi i anrika Falköpings brottarlokal.  Eftersom att tjejerna har efterfrågat lite tuffare sparring så bjöd vi denna gången in fristilskillarna på försök.
Det visade sig vara ett mycket lyckat initiativ. Träningen var högkvalitativ och både tjejer och killar tog för sig. Roligt. så det blir definitivt fler gånger.
Fokuset på lägret var sparring och intensitet eftersom vi är så nära vm. Passen var max 1 timme långa inklusive allt.

 På fredagen körde vi ett pass med fokus på korta snabba matcher i stående med inslag av snabba kast.
Lördag morgon inleddes med ett matchpass, där vi höll i uppvärmningen och gjorde en rejäl sådan. Det är så oerhört viktigt att man " har gått den första matchen" innan tävlingen startar. Det är först då man talat om för kroppen vad det ska göra på mattan. många gånger kan känslan på tävling bli att man håller igen lite på uppvärmninge för att ha kraft till hela dagen... Men här gör man i regel ett stort fel. våra kroppar är så finurligt skapade så att de gör det vi säger till de att göra. Genom uppvärmnignen så talar vi om vilket mode kroppen ska hålla under kommande dag.. VIKTIGT! efter en tävlingstff upprävmning då vi fått igång kroppen ordentligt så körde vi korta matcher där varje match avslutades med clinch.

eftermiddagen pass var ett rent parterrpass, där vi gick igenom lite små tekniska detaljer som vi missat på och nu hittade lösningar och sedan körde vi situationer från dessa och även rena parterrmatcher.
vi gjorde ett lite demonstrativt test genom att inte ha en tuff uppvärmning till detta passet och vi fick reflektioner efteråt som var precis så som vi väntat. tjejerna kände sig mycket mer på hugget coh vassa efter en tuff uppvärmning än vad de gjorde efter en lite lättare uppvärmning. =)



Moa och Tess drillar på i perterren.
På kvällen efter träningen så hade vi lite aktiviteter i simbassängen där vi utförde dels en lagtävling i frisim och två individuella tävlingar. en i undervattensimning och en simphopp. Tyvärr fanns ingen kamera på plats men jag kan lova att det bjöds på full laddning och spektakulära hopp.


Alex och Alina

SÖndagens träning var ett kombopass som innehöll lite av varje. matchningen var framförallt i situationsform. Vi väll gärna poängtera hur viktigt det är med fysiken så att vi orkar avgöra matcherna. för som reglerna ser ut idag är det oerhört viktigt att orka lägga in en extra växel sent i matcherna och perioderna. så när det är 30 sekunder kvar måste vi öka och sätta in ett högre tempo!! detta poängteras vid varje träning och vi kör in det mentalt på varje pass. =)


Här nedan har ni hela fristilstruppen till Baku!!



Med på lägret denna gång  var min dotter Alice. det gick galant och man blir så glad över att det är just brottning vi håller på med. Här hjälps vi alla åt och alla de ledare och föräldrar som var på plats hjälptes åt att sysselsätta Alice om hon tyckte det blev lite långtråkigt med själva träningen. här visar hon dock tjejerna hur en armhävning går till!

Vi vill rikta ett stort tack till Christer och Falköpings BK som gjorde att lägret blev väldigt proffsigt med bra mat och bra logi och logistik.
TACK!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar