onsdag 22 augusti 2012

Frivoltsdag i Baku!

Idag har vi haft en "fridag" eftersom att båda tjejerna väger in i morgon. Vi tog tillfället i akt att spana efter Azerbajdzjanska oljesheiker och vi lyckades få med en på bild!
Vi tog ett frukostmöte och kom fram till att få se den Azerbajdzjanska playan är ett måste.
Helt otroligt, fullt av oljeplattformar längs med strandremsan och sedan helt plötsligt så ska man i där och bada. Visste ni förersten att: Azerbajdzjan exporterar  430 000 fat olja varje dag!!!! SHIT!
Hmm. vi testade iallfall, och kände oss rätt nöjda tillslut.

 Här har vi nu kommit fram till en liten strandremsa där man fick bada. det var nämligen såhär att det finns inga allmänna stränder utan man får betala in sig för att få bada och sola på en liten strandremsa. mycket märkligt tycker vi svenskor. Vi kom först till ett ställe d´är de ville ha 10 manat( 80:-) per person för att få bada. vi ville pruta! det gick inte så då gick vi vidare, för vi tänker inte bli lurade inte. vi gick 100 meter längre bort och där nöjde de sig med 3 manat per person. det tog vi! =)


 Vi hade dealat med en taxichaffis att han skulle köra oss dit och sedan hämta oss 2 timmar senare. det ville han gärna. vi burnade iväg och han var så himla trevlig. vi körde på taxameter (mycketbra val, vi körde i 30 minuter och det kostade 12 manat, tidigare hade vi åkt ca 5min och betalat 8 manat).
hur som helst så när vi väl klev ur bilen så hängde chaffisen på. hehe, och efter en stund förklarade han att han glömt att berätta att de har ett taxameter pris för att vänta på oss, det skulle vara 12 manat/ timme. hehe
vi´sa till han att han kunde åka då så fixar vi en ny taxi när vi ska hem.
han såg helt ledsen ut och frågade om vi ville ha rabatt. eftersom det ändå kunde vara rätt skönt att ha en taxi klar så erbjöd vi honom 6 manat för 2 timmar. Det tog han. hahahahahah...
 2 timmar med sol och bad blev det. tjejerna jobbade mest på sina konster
 Här kör Tess den klassiska svenska köttbullen!
 Det blev ett så kallat halleluja moment signerat Carola.
=)
 Här visar Tess sin fina förmåga att kunna gå på vatten.

 Moa var helt klart i en klass för sig idag. jag misstänker att Moa hade varit varje gymnasttränares dröm om hon knatat in där när hon var liten. fattar inte hur man kan vara så flexibel. galet,


 Försöker ju alltid få med lite biologi när vi är ute men av någon konstig anledning hamnar jagoftast där ensam. hahah här är iallfall en fin blomma!
 Granatäpplen i massor, tjejerna försökte köpa ett par från en trädgård men då var det stopp, de var tydligen inte mogna ännu, tidigast i september kunde vi få tag i dessa godingar. tyvärr. De är ju grymt goda och grymt nyttiga...
de heter för övrigt bara Granat på Azerbajdzjanska.
 här har vi det trevliga killaget som vi dinerade med idag. Samuel brottades idag och mötte en vitryss i första matchen som tyvärr blev för svår. tyvärr gick inte heller Samuel vidare till återkval då vitryssen förlorade mot en ryss senare i turneringen.
 Här har ni en bild innifrån arenan. vi tog oss en promenad till hallen, tittade på lite brottning och körde ett lite lätt och roligt brottningspass på eftermiddagen. Tjejerna känns pigga, starka och glada på mattan. så allting är på topp just nu.
 en amerikan hjälpte oss att ta en liten svettig lagbild. Vi jobbar vidare med vårt brobyggande vilket vi hoppas kommer resultera i många roliga inbjudningar till bra läger och tävlingar framöver. =)
slutligen så ska tjejerna själva skriva några rader idag.

Moa:
Hejhej säger jag till er ;) vi har det jättebra här nere i Baku och jag är väldigt imponerad av hotell, mat och arena, allt är väldigt lyxigt! Vi har haft väldigt roligt också och en possitiv sak vi har haft kul åt är att väldigt många vi har pratat med har trott att vi varit tre i laget. SHIT VAD TRIMMAD VÅR TRÄNARE ÄR!! många har sagt du ljuger när hon sagt sin ålder och sagt inte med den kroppen...haha :)
Sist men inte minst vill jag ju hälsa till alla där hemma, hoppas ni har det bra!! :)
Nu gäller det snart... hoppas ni hejar rejält på fredag! :D

Tez: 
Hallå! Måsta hålla med Moa om att vi har det SUPER! Härlig värme och trevligt folk. Dessutom lär Lotta oss en massa bra saker, just nu sitter vi på hotellet och spelar ett fågel spel! :) Nästan så att vi inte behöver gå i skolan över huvudtaget...
Trotts att vi har det så bra så saknar vi självklart Ida som inte har kommit ännu, och Elin som egentligen skulle varit här :( Vi saknar även hela vår hejar klack som var med på EM och supportade oss!
Avslutningsvis vill jag hälsa till min lilla familj och min stora klubb som hejar på oss där hemma!
<3

3 kommentarer:

  1. Ni verkar verkligen ha det toppen. Roligt med en blogg, så att vi som inte är där får en liten inblick hur ni har det och hur det ser ut. Det går inte att lura oss svenskar haha tur att ni gick till annan strand.
    Kul också att ni skriver om killarna.
    Lycka till nu tjejer!!! Jag håller tummar och tår :)

    / Maria Elias mamma

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för din kommentar! :) det är superkul att ni där hemma följer och stöttar oss!

    SvaraRadera
  3. Ser superhärligt ut där nere!:) självk /Elinlart hejar vi alla här hemma på er! Fast har inte hittat någon länk med live sändning, men hoppas vi hittar det tills på fredag:s

    Ni kommer krossa alla som kommer i er väg det vet jag!:D

    SvaraRadera